Περιγραφή
Περιγραφή: Η βιολογική πρωτεΐνης Κολοκύθας 60% παράγεται από σπόρους κολοκύθας που καβουρδίζονται και έπειτα υπόκεινται στη διαδικασία της μηχανικής έκθλιψης έτσι ώστε να διαχωριστεί το έλαιο από την πρωτεΐνη. Η εξαγόμενη ακατέργαστη πρωτεΐνη στη συνέχεια αλέθεται εν απουσία οξυγόνου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία kryonert® (ειδική ελεγχόμενη θερμοκρασία και φιλική προς το προϊόν διαδικασία).
Ειδικά Χαρακτηριστικά: Η βιολογική πρωτεΐνη Κολοκύθας 60% είναι μπεζ-πράσινη, έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και αρωματική πικάντικη γεύση. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και περιέχει επίσης υψηλές συγκεντρώσεις στα μέταλλα μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.
Εφαρμογή στα τρόφιμα: Η βιολογική πρωτεΐνη Κολοκύθας 60% χαρακτηρίζεται από την ευχάριστα τρυφερή γεύση και μυρωδιά ξηρών καρπών και προστίθεται σε σάλτσες, ντρέσινγκ ή σούπες. Είναι επίσης κατάλληλη για τον εμπλουτισμό σέικ και smoothies πλούσια σε πρωτεΐνες και για την παρασκευή αλειμμάτων λαχανικών ή ψωμιών. Επίσης το αλεύρι από σιτάρι μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία 1:1 από πρωτεΐνη κολοκύθας.