Περιγραφή
Περιγραφή: Η βιολογική πρωτεΐνη Ηλιόσπορου 45% προέρχεται από αποφλοιωμένο ηλιόσπορο και υπόκεινται στη διαδικασία της μηχανικής έκθλιψης έτσι ώστε να διαχωριστεί το έλαιο από την πρωτεΐνη. Η ακατέργαστη πρωτεΐνη που λαμβάνεται στη συνέχεια αλέθεται.
Ειδικά Χαρακτηριστικά: Η βιολογική πρωτεΐνη Ηλιόσπορου 45% έχει καφετί χρώμα και πιο έντονη γεύση από το Heliaflor® 55, γι’ αυτό είναι γενικά κατάλληλο για πικάντικα και πιο σκουρόχρωμα προϊόντα. Επίσης έχει σημαντική ικανότητα δέσμευσης νερού: 100g δεσμεύουν τουλάχιστον 160g νερό.
Εφαρμογή στα τρόφιμα: Η βιολογική πρωτεΐνη Ηλιόσπορου 45% μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χορτοφαγική διατροφή, μπάρες, αλείμματα, σάλτσες, dressings και σέικ πρωτεΐνης.