Περιγραφή
Περιγραφή: Το βιολογικό Φοινικοπυρηνέλαιο παράγεται από τους πυρήνες των καρπών του φυτού Elaeis Guineensis με τη μέθοδο της μηχανικής έκθλιψης και έπειτα υπόκειται στη διαδικασία απομάκρυνσης της οσμή του (refining).
Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αποσμησμένο Φοινικοπυρηνέλαιο είναι υπόλευκο, άοσμο και στερεό σε θερμοκρασίες έως 30°C. Περιέχει κυρίως κορεσμένα λιπαρά οξέα όπως το λαυρικό και το παλμιτικό οξύ.
Εφαρμογή στα τρόφιμα: Το βιολογικό Φοινικοπυρηνέλαιο χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων για την παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής όπως σοκολάτες, επικαλύψεις, παγωτά και γεμίσεις. Χρησιμοποιείται επίσης στη μαργαρίνη και σε αλείμματα. Στην κουζίνα, χρησιμοποιείται ως έλαιο τηγανίσματος και ως υποκατάστατο του ελαίου καρύδας.