Περιγραφή
Περιγραφή: Για την παραγωγή της Bιολογικής πρωτεΐνης Ηλιόσπορου 55%, οι βιολογικοί αποφλοιωμένοι ηλιόσποροι υπόκεινται στη διαδικασία της μηχανικής έκθλιψης έτσι ώστε να διαχωριστεί το έλαιο από την πρωτεΐνη. Έπειτα εξάγεται επιπλέον ποσότητα ελαίου από την ακατέργαστη πρωτεΐνη μέσω διοξειδίου του άνθρακα (CO2).Στη συνέχεια ακολουθεί το στάδιο της άλεσης της ακατέργαστης πρωτεΐνης, ώστε να γίνει πούδρα, μέσω της τεχνολογίας cryonert, κατά την οποία η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη, δεν υπάρχει οξυγόνο και εξοικονομείται προϊόν.
Ειδικά Χαρακτηριστικά: Η βιολογική πρωτεΐνη Ηλιόσπορου 55% έχει μπεζ χρώμα, σχετικά ουδέτερη γεύση και διαθέτει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες Β, πολύτιμες πολυφαινόλες ενώ είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες. Έχει επίσης πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και επομένως ισχυρή ικανότητα δέσμευσης λίπους. Με περιεκτικότητα σε γλουταμικό οξύ περίπου δέκα τοις εκατό, το προϊόν είναι επίσης κατάλληλο για χρήση σε πικάντικα πιάτα.
Εφαρμογή στα τρόφιμα: Η βιολογική πρωτεΐνη Ηλιόσπορου 55% μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χορτοφαγική διατροφή, μπάρες, αλείμματα, σάλτσες, dressings και σέικ πρωτεΐνης.