Περιγραφή
Περιγραφή: Για την παραγωγή τη βιολογική πρωτεΐνη Φάβας, οι βιολογική σπόροι Φάβας (ποικιλία: Kontu) ξεφλουδίζονται, αλέθονται για τη δημιουργία πούδρας ενώ η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη εμπλουτίζεται με φυσικές διαδικασίες διαχωρισμού αέρα χωρίς τη χρήση πρόσθετων.
Ειδικά Χαρακτηριστικά: Η βιολογική πρωτεΐνη Φάβας 55% έχει κίτρινο-μπεζ χρώμα και τυπική μυρωδιά και γεύση. Εκτός από την πολύτιμη πρωτεΐνη και τα απαραίτητα αμινοξέα, χαρακτηρίζεται κυρίως από την περιεκτικότητά του στα μέταλλα μαγνήσιο και φώσφορο.
Εφαρμογή στα τρόφιμα: Η βιολογική πρωτεΐνη Φάβας 55% έχει υψηλή λειτουργικότητα (ικανότητα γαλακτωματοποίησης, δέσμευση νερού και λίπους, σχηματισμό αφρού και σταθερότητα) και επομένως ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως χρήση σε προϊόντα αντικατάστασης κρέατος, παγωτό vegan, σούπες, σάλτσες και ποτά.